nikkalaby

BYA-AUKTIONEN 2009!

Publicerad 2009-07-06 09:28:36 i Allmänt,

BYA-AUKTIONEN DEN 4 JULI!

Så var årets upplaga av bya-auktionen avklarad. I år hade vi fått in mycket fina saker och mången auktionsbesökare for hem med fina fynd. Själv ropade jag in en plastkasse med blandade väskor för 40 kr och väl hemma hittade jag två designerväskor bland fynden (förmodligen inte äkta, men väl värda sitt pris). Dessutom fanns där två hemvirkade väskor med bambuhantag, som är i ropet igen. Visserligen hade de små skavander, men inget värre än att en tvätt och en virknål kan fixa till det. Sonen fick en "fräsig" golvlampa till sin nyrenoverade våning. Bland fyndlådorna i år, fanns mycket porslin och dukar. Många av dukarna var hembroderade och virkade och bland porslinet fanns många fina serviser och vackra glas, en del t o m värdefulla. I möbelväg fanns många fina bord, fåtöljer och lampor. Vill man inreda sitt hem lite annorlunda och "trendigt" ska man definitivt gå på auktion. Det ligger ju dessutom i tiden att man handlar second hand, för att spara på naturens resurser och på miljön.

Det var bara så typiskt att mitt under visningen och när vi väl burit ut alla saker, så började det regna. Visserligen bara en skur men det hann ändå blöta ner föremålen. Det var bara regnvatten, så det gjorde förmodligen ingen större skada och som tur var hade någon varit förutseende nog att ta med sig några presseningar som vi kunde täcka de flesta lådorna med. Och förutom regnet, som inte bara regnade ner utan också hotade med mer vatten under auktionen, var det rätt så kallt och det var väl förmodligen den största orsaken till att inte så väldigt många hade hittat till auktionen trots annons i Haparandabladet. Men de som var där, var nog dessto gladare över det för då hade de ju möjlighet att göra "kap".

Tack Solbritt för din suveräna insats som utropare. Och tack till Karin och Gudrun som förestod serveringen, och Erik, Sven, Tommy, Mats, Rikard och Jan-Erik som hjälpte till med bärandet av föremål. (Säkert har jag glömt någon men det beror på att jag var så upptagen med min uppgift att jag inte hann med riktigt).

OCH TACK TILL ER SOM FYNDADE OCH FIKADE OCH BIDROG TILL ATT NIK OCH BYAFÖRENINGEN FÅR IN MEDEL SOM GÅR TILL OMKOSTNADER FÖR BYAGÅRD OCH VERKSAMHET.

Jag vet inte ännu exakt vad årets behållning blev, men i runda tal blev den ungefär som förra årets. Och en del av årets intäkter har gått till att köpa in två hopfällbara bord till Byagården. Nu kan man duka för ett större antal gäster utan att hämta bord hemifrån.

OCH TILL SIST ETT VIKTIGT MEDDELANDE ANGÅENDE SOMMARCAFÉET!

Sommarcaféets personal har drabbats av ett sjukdomsfall, vilket gör att vi måste ha reducerat öppethållande för perioden 6 - 24 juli. Under den perioden håller vi öppet mellan kl 14:00 - 18:00. Dessutom har vi stängt tisdagen den 7 juli och fredagen den 17 juli.

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela