nikkalaby

Nytt verksamhetsår påbörjat!

Publicerad 2010-03-17 20:18:50 i Allmänt,

Igår kväll hade Byaföreningen årsmöte. Och det roliga hände att vi hade mer deltagare än vi haft på länge. Många idéer till aktiviteter diskuterades också under kvällen. Karin och Erika gräddade våfflor som vi åt i "halvtid". När vi gick hem, på kvällen, kände man sig liksom upprymd och det hade nog att göra med att så pass många intresserat sig för mötet. Visserligen är byn stor och med tanke på det var det bara en pytteliten skara som deltog, men det är betydligt bättre än det varit på många år.

Något som vi ska försöka "ta itu med" i år är att undersöka möjligheterna att få till stånd både en vandringsled och en matt-tvättarstation. Den senare i Haparandahamn. Dessutom har K-G filmat händelser och människor i byn, de senaste 25 åren och vi ska försöka ordna en filmkväll där vi kan visa ett urval av hans alster. Bara för att nämna några idéer från gårdagskvällen.

Annars fortsätter vintern att ha sitt grepp över oss. I går morse körde väghyveln förbi vid 6:30 tiden. Efter ett litet tag kom BDX traktor och skottade upp infarterna och det var ju skönt för det var inte några små snövallar som hade bildats där. Men jag blev något ilsken när jag såg att traktorn hade skottat en massa is och grus från vägen långt upp på min gräsmatta och rakt över min vita rosenbuske. Får de verkligen göra detta? Långt in på min tomt? Det är inte bara snö och is i den skopan utan en massa grus och sand som förstör gräset och framför allt gräsklipparen. BDX traktorförare borde gå en kurs i traktorkörning :-(.

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela