nikkalaby

Nytt verksamhetsår och nya aktiviteter!

Publicerad 2013-04-11 20:30:38 i Allmänt,

Det är ett bra tag sedan undertecknad kände inspiration för att skriva. Kanske det beror på att inte så mycket har hänt under vintern, eller så är det bara så att saker och ting händer i byn, men jag är inte medveten om dem.
Hur som helst har Skidkul arrangerats, som tidigare år också. Men eftersom jag inte själv deltog i den avslutande skidtävlingen, blev det heller inga bilder därifrån, som brukligt varit. Jag brukar inte delta som tävlande, bara som hejarklack till barnbarnen (och så brukar jag passa på att fika och äta Krillos goda bullar förstås). 
 
Årsmöte har föreningarna haft och styrelserna har blivit delvis nya, vilket är possitivt. Man ska inte sitta för länge som styrelseledamot, då går till slut hela styrelsearbetet i stå. Nya ledamöter=nya idéer. I Byaföreningens styrelse är vi mycket nöjda med att ha fått en ny ledamot från Västra Nikkala. 
 
Hur som helst har NIK och Byaföreningen beslutat att ha ett gemensamt valborgsmässofirande i år också. Och platsen blir densamma som förra året, d v s "Lilla" Fiskehamnen. Majbrasa, grillbrasor, lott- och fikaförsäljning tar sin början kl 18:00.
 
I sommar ska vi också arrangera en Bya-auktion. Det är väl två år sedan sist. Auktionsföremål mottages tacksamt. Men vi kan tyvärr inte börja ta emot förrän veckan innan auktionen (v. 29), eftersom vi saknar förvaringsutrymmen för dylika föremål. Auktionen blir den 27 juli kl 12:00 i Haparandahamn. Visning kl 11:00. Säkert har vi någon form av förfriskningsförsäljning också. Det brukar ju dra ut på tiden och då blir besökarna både hungriga och törstiga och framför allt kaffesugna. :)
 
Det har väl inte undgått hågade skidåkare att Nikkala fått mycket fina skidspår, bl a på Nikkalavikens is. Det är NIK som fixat dessa. Och det skadar väl inte att påpeka att det kanske inte är så dumt att vara medlem i NIK/NIkkala Västra Nikkala Byaförening. Det är ju bl a till maskinen som ombesörjer skidspåren, som medlemsavgifterna går. Och till annat, som Skidkul, elljusspår, Byagård, Kustkulturum för att nämna några. Och inte är det dyrt heller. 200 kr för en hel familj och endast 100 kr för enskild medlem. Har ni inte löst medlemsskap, kan ni göra det på valborgsmässoafton i Lilla Båthamnen. Jag ska kränga medlemskort hela kvällen ;) Vi ses där!

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela