nikkalaby

En tillbakablick på 2015!

Publicerad 2015-12-31 15:58:00 i Allmänt,

I vår familj slutar och börjar året med kalas. Igår firades att mamma fyllde 85 år, i övermorgon firas min syster och hur mycket hon fyller får man läsa på "birthday.se". Sedan följer son och systerdotter innan januari tagit slut. Ingen idé att börjar planera för den obligatoriska bantningen (den som alla veckotidningar skriker ut på löpsedlarna i början av året). 
 
Och mellan alla kalasen brukar jag börja sammanställa Byaföreningens verksamhetsberättelse. Då, om inte förr, inser man att föreningen trots allt haft en hel del verksamhet under året, även om det ofta känns som om man bara haft ett evenemang under sommaren. 2015 har föreningen bl a:
-  fått ny ordförande efter att den sittande avgått och nytt årsmöte utlysts. Det blev även lite "ommöblering" i styrelsen. Nu har vi bantat ner styrelsen till det ursprungliga 5 ordinarie ledamöterna, samt 2 ersättare. Av någon anledning svällde styrelsen under årens lopp och jag tror att vi som flest, var 8 ordinarie och 3 ersättare. Inför nästa årsmöte, har jag även två förslag på ändringar i stadgarna. Och dessa måste behandlas på ett medlemsmöte, som föregår årsmötet. Mer om det när det blir aktuellt i februari/mars någongång.
- vi har haft en bya-auktion som slog rekord...i antalet insamlade föremål. Hade vi inte fått hålla till i båtmagasinet i Haparandahamn, hade vi fått problem. Och vädrets makter ville ge oss en ordentlig dusch mitt i auktionen. Och hade det inte börjat regna hade vi nog kunnat hålla på mycket längre. Som det nu var fick vi avbryta och fortsätta lördagen efter med loppis. Alla föremål blev inte sålda utan fick föras till tippen. Men lite pengar fick vi in. Och eftersom behållningen delas med NIK och ska gå till Byagårdens omkostnader, införskaffades ett nytt, större kylskåp istället för den gamla läskkylen, som bara delvis blev kall. Nu finns det två kylar för ganska mycket mat och stora kalas i Byagården.
- I många år har vi diskuterat en matt-tvätt i Haparandahamn. Och nu har vi börjat med den. Vi har samlat in badkar som ska bli till tvätthoar och placeringen blir i närheten av bya-bastun i Haparandahamn. Under nästa sommar beräknas den kunna tas i bruk, om allt går som planerat.
- Byaföreningen har tillsammans med Haparanda Stad och intresserade bybor, påbörjat en planering av en ny lekpark i byn, då ingen allmän sådan finns för närvarande. Nu väntar vi bara på beslutet för kommunens budget för nästa verksamhetsår. Då får vi se vad det blir och hurdan vi får.
- Av försöket att få ihop en "Mustaparta-grupp" tidigare under hösten, blev intet. Men vi ger inte upp. Under våren ska vi kalla till ett nytt möte. Idén med "Mustaparta skärgårdsmarknad" är alldeles för bra för att ge bort. Om vi inte lyckas hålla liv i den kommer någon annan ort att ta över, det är jag övertygad om.
 
Detta var ett axplock av årets olika arrangemang och projekt. Som ni ser händer det trots allt, en hel del som byborna kanske inte alltid är medvetna om. 
 
Tack ska ni ha för det gågna året! Tack till styrelseledamöter, medlemmar, anställda och bybor!
 
Från oss alla till Er alla    
ETT GOTT NYTT ÅR! 

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela