nikkalaby

Nya tag och kul på skidor.

Publicerad 2016-04-01 20:03:20 i Allmänt,

Så har ett nytt verksamhetsår börjat och börjat bra. Delar av styrelsen är nyvald och nya utmaningar står vi inför. Förra veckan träffade en del bybor och delar av Byaföreningen och NIK´s styrelse, den nya landsbygdsutvecklaren i Haparanda kommun. Och vi fick ny information om vad som planeras i byn, bl a en multiarena och en ny lekpark.
När det gäller lekparken börjar vi redan nästa vecka med möten där både design och arbetsfördelning ska diskuteras. Placeringen av densamma fastställdes redan på mötet, eftersom det endast finns en tomt där en lekpark kan placeras, enligt de kriterier som ställts, bl a att den ska ligga nära affären och samtidigt vara tillgänglig både för besökare och byns barn och invånare. Med detta i åtanke finns endast tomten som kommunen äger vid "Genvägen", bakom  affären, som passar för ändamålet. Dessutom blir lokaliseringen central, åtminstone så central som den kan bli i byn. Skolans lekpark berörs inte av denna, eftersom detta är en helt "fristående" lekpark. Så nu tänker vi till, alla som är berörda och intresserade av detta och sedan spottar vi i nävarna och ser till att få det gjort. 
 
Årets "Skidkul" har haft den avslutande skidtävlingen. Och som vanligt deltog många barn. Och tur med vädret hade de som vanligt. Undertecknad tävlade med Lasse Stenman från "Präiskän" om barnens uppmärksamhet under fotograferingen. Mina bilder blev dock inte lika bara som Hb:s utsände, men ni får hålla till godo med några.
 
 

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela