nikkalaby

LEKPARK, SKIDKUL OCH FIBERANSLUTNING!

Publicerad 2017-04-02 13:50:00 i Allmänt,

Nu är det lite av huggsexa i Nikkala då fiberbolagen verkar slåss om oss eventuella kunder. Ena bolaget lovar att de har sänkt priset från 19900 (som verkar vara standardpriset för alla) till 16015 med ROT och RUT-avdrag. Andra bolaget påstår att RUT-avdrag kan man inte få eftersom den tjänst som omfattas av detta avdrag, är så snabbt utförd att Skatteverket inte godkänner det. Hur som helst är det Skatteverket och inte fiber-bolagen som bestämmer vilka avdrag man är berättigad till. Och tar man fiberanslutningen på avbetalning, kan man inte omfattas av varken ROT aller RUT. Och det verkar som om pris och villkor är ungefär detsamma, för vilket företag man än väljer. Hur kommunens alternativ kommer att se ut, vet ingen ännu. Eventuellt får man besked i maj. Själv kommer jag nog inte att vänta så länge med att teckna ett avtal. 
 
I veckan har vi fått besked från kommunen att platsen vi valt för lekparken inte får användas för detta ändamål, då tomten i fråga är vikt för byggnad enligt detaljplanen. Därför har ny plats utsetts, ett "stenkast" mot väster, i anslutning till den förra och på kommunens mark. Krondiket är ett problem, eftersom det nu kommer att löpa utmed hela lekparken, men detta problem ska lösas med hjälp av ett staket. Vi har också fått en ganska diger lunta med kompletteringar att göra till vår, redan inskickade, ansökan. Och bråttom är det. Men med hjälp av vår landsbygdsutvecklare Gun-Britt, ska vi nog lösa problemet och det inom den stipulerade tidsramen. Ack, hur lätt trodde inte alla inblandade i början av projektet, att detta skulle bli. Bara vi enades om en plats och en utformning. Tji fick vi! Mången sömnlös natt har undertecknad lidit, med försök att samla tankar och lösa problem. Men vid det här laget har nog alla bybor insett att det här med att bygga en lekpark, det är inte "lätt som en plätt" och hiskeligt mycket pengar kostar det också. Men vi är på gång.....som Tomas Ledin sjöng en gång i tiden.
 
Årets upplaga av Skidkul har avslutats som traditionen bjuder med klubbmästerskap. Tyvärr kunde inte alla barn som deltagit under vintern, vara med på avslutningen då sjukdom härjade bland dem. Men över 40 tappra barn vallade skidorna och tävlade runt spåren. Och efter välförättat värv bjöds på varm saft, korv, bullar, kaffe och alla fick en medalj och diplom. 
Gusta v Vasa övervakar "sitt" lopp.
 
Flera "Nikkala-mössor" syntes i mängden. Jätteroligt då dessa säljs till förmån för vårt lekparksprojekt.
 
Det finns alltid tid för kramar, även när man är i startgroparna för tävling.
 
 
Ibland behövs mamma som "stöd-ben"
Bara man vinner över pappa.....
 
 

 

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela