nikkalaby

Kustkulturum och mötet föreningen aldrig blev kallad till!

Publicerad 2020-10-14 19:52:27 i Allmänt,

I gårdagens (den 13 oktober) Haparandablad stod att läsa om Nikkala Västra Nikkala Byaförenings ansökan om bidrag från kommunen, för att underhålla magasinbyggnaden där Kustkulturum huserar. Enligt artikeln hade Byaföreningen " i en tjänsteskrivelse blivit inbjuden till ett möte i stadshuset för en konsultation samt förslag på åtgärder kring fastigheten. Men ingen representant från föreningen kom på det mötet". VI HADE KOMMIT OM VI BLIVIT KALLADE! Vilket vi inte blev!! Någon tjänsteskrivelse skickades aldrig till föreningen.
 
Jag vill härmed informera Nikkalaborna om att föreningen på intet sätt, struntar i Kustkulturum. Tvärtom vill vi föra vår fiskekultur in i framtiden, men tyvärr kostar det. Varje år.
Tidigare fick föreningen ett särskilt kulturbidrag, som till största delen gick till detta, men då kommunen gjort om bidragssystemet får vi ej längre detta tillskott, om vi inte ansöker om medel vill säga. Och det är ju, som alla vet, inte alls säkert att detta beviljas. 
 
Nu har Kustkulturum varit stängd i några år, p g a storkajens renovering och hamnens ombyggnation.
Vi hoppas kunna öppna igen nästa sommar, men tyvärr far byggnaden illa av väder och vindar och varje år behövs någon form av renovering och vissa år kostar det mer än andra. Men vi får försöka göra så gott vi kan med de medel vi har och tar ett år i sänder. Det löser sig säkert.....så småningom.
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela