nikkalaby

SOMMARCAFÉET öppnar!

Publicerad 2022-06-18 16:21:52 i Allmänt,

Nästa vecka, midsommarveckan, öppnar vi åter vårt Sommarcafé på Byagården i Nikkala. Till vår hjälp har vi sommarjobbande ungdomar, som avlönas av kommunen men som har möjlighet att jobba hemma i byn. Vi kommer att ha öppet mellan den 21 juni och den 8 juli. Och detta beror på att tillgången på ungdomar, men framför allt handledare, är något skral under sommaren. Alla vill ju ha sin semester och våra anställda måste få sommarsemester som de är berättigade till.
 
I år har vi dock en nyhet. Vi kommer att hålla öppet mellan kl 11:00 och 19:30 och det är möjligt eftersom ungdomarna har gått med på att jobba i skift. Och för er som inte är informerade om hur kommunens sommarjobb för ungdomar fungerar, kan jag berätta att det får betalt för 6 och ½ timmars arbete i 3 veckor. Därför skiftgång i detta fall. Nu har byborna möjlighet att gå och fika eller köpa glass senare. Och tidigare.
 
Någonting annat som är nytt är att vi kommer att vara restriktiva med att ta emot mynt. I Sverige idag, är det stört omöjligt att bli av med en större mängd mynt. Bankerna tar inte emot, inte affärerna heller och tar affärerna emot mynt, är det sällan några större mängder. I princip kan vi få in ett par tusen kronor eller mer i mynt, som är helt värdelösa för oss. Vi hoppas att ni kunder förstår. Sedlar eller swish går bra. 
 
Vi har också nödgats höja priserna något. Alla råvaror till bakning har gått upp, likaså glass och kaffe. Men fortfarande är priserna mycket lägre än på ett traditionellt café inne i stan och alla ska nog ha råd att fika eller äta en glass.

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela