nikkalaby

Vi åker en sväng till hamnen!

Publicerad 2007-04-23 20:33:51 i Allmänt,

För några år sedan, hade jag en bekant som flyttade in till byn som "ingift". Och hon sa nåt som jag tror är rätt så beskrivande för alla infödingar.
- Jag fattar inte, sa hon, varför nikkalaborna alltid ska till HAMNEN och "kolla" varje gång man kommer hem på kvällen? Vad är det som är så intressant i hamnen som man inte har sett förrut?
Ja, vad ska man säga? Man måste nog vara en inföding för att förstå detta fenomen. Nu, vid denna tid på året, börjar "hamnsvängarna" att bli alltmer frekventa. Det märker jag på mina promenader efter Hamnvägen. Just nu är det
isläget man intresserar sig för, kan jag tänka mig. Senare är det båttrafiken, havet, blåsten, fisken, husvagnarna, folklivet.....ja vete tusan hur man ska förklara det? Yrkesfiskarna har sina intressen i hamnen, fritidsfiskarna och båtfolket sina. Och som Haparandahamn har utvecklats de senaste åren, får man väl säga att det har blivit byns rekreationsområde.

I sommar kommer "Sääski-safari" att besöka oss i Haparandahamn, den 11 juli.
Det har blivit tradition att hålla vårt arrangemang "Sommardagen" i hamnen. Och den innefattar allt från metartävling till uppträdanden och loppmarknad.
Nikkala-västra Nikkala Byaförening firar 10 års jubileum i år och vi borde nog uppmärksamma detta på något sätt. Sääski-safari är ett sätt, men förhoppningsvis kommer vi att orka med något annat också. Men det ska jag tala om för er, att det kräver rätt så mycket av oss styrelsemedlemmar eftersom så få av medlemmarna vill ställa upp och hjälpa till vid såna här arrangemang.
Idéer finns, men orken är det lite si och så med, som sagt var!
Det skulle vara väldigt roligt att anordna hemvändardagar i byn. Men det kräver extra mycket personal och medhjälpare. Finns det frivilliga?

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela