nikkalaby

SKIDKUL 2014!

Publicerad 2014-04-05 20:37:14 i Allmänt,

Så har årets upplaga av Skidkul på Nikkala elljusspår nått sin ände. I år har vädrets makter inte varit så nådiga för just skidåkare. Slask och tö, följt av kalla nätter och isiga spår. Dessutom kan man ju inte säga att vi har så mycket snö att det stör. Men skidåkning har det ändå blivit och avslutades i torsdags med den sedvanliga skidtävlingen. Stora som små barn deltog. En del åkte fram som Charlotte Kalla i spåren. Andra tog det mera lungt och stannade och pratade och lekte innan de kom i mål. Men vad gjorde det, alla fick varsin guldmedalj och saft och bullar efteråt. Även korv grillades för man blir ju hungrig av frisk luft och motion. En stor eloge till NIK och Skidkuls ledare som orkar och har inspiration att ställa upp varje år. Vi får inte glömma att utan NIK skulle vi knappast ha något elljusspår att åka på.
 
Sistlidna helg vankades det Thailändsk buffé på Byagården. Det var kvinnor bosatta i byn med thailändsk bakgrund som ställde upp och lagade sitt hemlands rätter för byborna. Själv kunde jag inte ta del av den goda maten, men jag har fått rapporterat att Byagården var "knökfull". 
 
Byaföreningen har haft årsmöte och har fått en ny styrelse. Och även en ny ordförande. Vi "gamla", avgående styrelseledamöter önskar den nya styrelsen lycka till med förhoppning om att de ska lyckas entusiasmera och engagera även yngre bybor och barnfamiljer. Annars finns risk för att föreningen går i stå och eftersom Nikkala Västra Nikkal Byaförening inte är en "knätofs-förening" utan i första hand har byautveckling som huvuduppgift, vore det ju väldans synd. Vi får inte glömma bort att mycket har NIK och Byaföreningen redan utvecklat och det gäller nu att fortsätta i den andan. Personligen tycker jag att vår Byagård har varit en av de positiva "saker" vi "fixat" och verkligen något som byn behövde. De nya ledamöterna i styrelsen kommer säkert att ha många nya idéer som tilltalar er bybor och medlemmar.
 
Lite bilder från årets Skidkul:
 
Inför starten radade de tävlande upp sig.
 
 
Det känns bra att mamma och pappa hjälper till när man ska åka skidtävling för första gången :)
Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli!
 
Grillad korv sitter fint efter loppet.......även för publiken ;)
Och saft och bullar likaså. Undrar om det var Krillo som hade bakat bullarna? Hon bakar "himla goda" kanelbullar, som brukar ha en strykande åtgång vid alla evenemang där de bjuds.
 
 

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela