nikkalaby

Sääskisafari utan "sääskiä"!

Publicerad 2007-07-24 10:24:52 i Allmänt,

Det var otroligt roligt att dansarrangemanget "Sääskisafar/Myggsafari" blev en sådan succé, publikmässigt. Trots att det var en onsdag.

Den 11:e juli var dagen då dansbanan drog in i byn. Dagen började lite smågrinigt för oss arrangörer. Men så är det alltid. Är det något jag lärt mig efter några års evenemangsarrangerande är att "alltid retar det någon". Men de allra flesta är jättepositiva, och det är för dessa man arbetar.

Veckan började med regn, regn och åter regn. Onsdagen var solig och varm, kvällen var otroligt vacker och inga mygg deltog i festligheterna (konstigt nog). Bosmina körde en gratistur till Seskarö i solnedgången och många passade på att ta en tur på havet. Flera dansband avlöste varandra under kvällen, både svenska och finska och många var de som ville svänga sina lurviga på den turnerande dansbanan. Det var roligt att se nya ansikten bland publiken. Och många bybor, som inte brukar delta i våra arrangemang i vanliga fall, kom nu för att dansa.

Vår lilla hamn-camping var knökfull med husvagnar och husbilar. De flesta drog vidare nästa dag. Kanske till Töre, där dansbanan skulle sättas upp nästa kväll.

Men när torsdagen randades återkom regnet med all kraft och kallt som tusan var det också. Kanske är det så som jag brukar säga, när utomhusaktiviteter ska planeras inför sommaren. "I Nikkala är det alltid vackert väder, när det behövs"!

En sak hade vi arrangörer missat. Men det misstaget delar vi tydligen med de flesta andra sääskisafari-arrangörer. Vi hade glömt att skylta vid E4:an. Jag lyckades hitta en pappskiva, visserligen ganska smustig, men den gick att skriva på. Så vi fick upp en skylt. Inte världes bästa, men dock! Till nästa gång lovar vi bättra oss. För jag är övertygad om att det blir en nästa gång.

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela