nikkalaby

MUSTAPARTAS SKÄRGÅRDSMARKNAD!

Publicerad 2012-08-12 15:28:04 i Allmänt,

Igår, den 11 augusti, ägde ovanstående marknad rum i Haparandahamn. Antalet marknadsstånd var färre än förra sommaren, men varor fanns ändå av olika kategorier. Det som skiljer denna marknad från andra är att det endast är hantverk som får säljas. Samt grönsaker, rotfrukter, fisk, bröd.....ja mat av olika slag. Dessutom måste alla försäljare och hjälpredor vara klädda i 1780 års klädmode. Nikkala Byaförening sålde, förutom marknadsplatser, även förfriskningar utanför Kustkulturum och hade dessutom guidade visningar av alla gamla föremål som finns i vårt museum, i det gamla hamnmagasinet längst ut på piren. Förutom modevisning, ponnyridning, musikuppträdande och folkdansuppvisning visade även Kalevalaiset Naiset upp sina olika folkdräkter, som de dagen till ära hade iklätt sig för att, som de uttryckte saken, "vädra" dem.
 
Vuxenskolan serverade "DoppiKopp" i BK Bothnias klubbstuga och vår egen "fiskargumma" Solbritt, krängde rökt sik så det stod härliga till. Kommersen var så god att fisken tog slut i  ett nafs. Tyvärr, får man väl säga, men mer kan köpas på Haparandas torg nästa torsdag under "Bondens marknad" :)  
 
Dagen till ära, hade undertecknad komponerat ett recept på Rabarberkaka i långpanna. Några av oss kvinnor bakade varsin plåt och till vår stora glädje, fick den mycket positiv respons och varenda smula gick åt. Detta trots att vi hade över 100 st. Eftersom den inte bjudits i offentliga sammanhang tidigare, beslutade jag att hädanefter kalla den "Mustapartas Rabarberkaka"! Det tycker jag att jag som upphovsman har rätt att göra!!
Vädret, var som det oftast brukar vara vid dylika tillfällen i Nikkala, d v s soligt och varmt. Detta faktum bidrog säkert också till att så många besökte marknaden och Haparandahamn. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela