nikkalaby

EN ANNORLUNDA VÅRVINTER!

Publicerad 2020-05-03 14:54:46 i Allmänt,

I ett slag blev allting som är invant och bekant, helt okänt och konstigt. Inga folksamlingar tillåts och därmed inga aktiviteter av typen ”valborgsfirande”. Skidkul fick avbryta och kunde inte genomföra det årliga, traditionella klubbmästerskapet. Sommarens planerade aktiviteter är ”lagda på is”, tillsvidare.

En loppis planerades till början av juli, men vi vet inte ännu om den går att genomföra. Vi har en plan på hur vi ska arrangera detta, om corona-läget förbättras. Men för närvarande, ser det inte så lovande ut.

 Vi här i Haparandaområdet, har varit rätt så förskonade från Covid-19 och det är nog likadant i resten av Tornedalen. Och varför det inte har blivit värre, kan nog till viss del bero på att Finland stängde gränsen mot Sverige rätt så tidigt vid virusets utbrott. Och vi får hoppas att vi förblir förskonade fortsättningsvis.

Och att vi snart ska kunna börja umgås med våra vänner och bekanta igen. Vi svenskar är ju förvisso ett folk som räknas till gruppen ”osociala” och trivs med ensamheten (åtminstone när den inte är påtvingad) och att bara umgås med några få i några veckor är inte så särdeles betungande. Men om detta ska pågå i flera månader ännu, vete katten hur folk kommer att stå ut.

Förresten, Byaföreningen har en vakant plats som ersättare i styrelsen. Är någon intresserad? Ta kontakt med Anita eller Kristina. Det vore bra om vi kunde få någon Västra Nikkala-bo att ställa upp. Den delen av byn har blivit lite bortglömd p g a att vi inte haft någon styrelsemedlem eller annan kontakt där på flera år.

För Nikkala-bor i förskingringen, kan jag meddela att förutom corona-virushot, är våren ej på intåg ännu. Snön ligger kvar på ganska många ställen och särskilt varmt har det inte varit. Nu har det regnat av och till i dagarna två och det har nog haft sin påverkan på snöläget. Och blåser gör det, nästan jämt. Isarna ligger kvar och sälarna ligger på isen i tusental, har jag fått rapporter om från Sandskär.

Eftersom ingen majbrasa tändes i år, får jag väl bjuda på en brasa från 2015 istället.

 

 
 
   
Avslutningsvis vill jag göra ett förtydligande. Bastun på Seskarklubbarna tillhör inte Nikkala Västra Nikkala Byaförening. Den ansvarar Nikkala-Keräsjoki skifteslag för. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela