nikkalaby

Jubileum 2017!

Publicerad 2017-02-06 20:05:21 i Allmänt,

 Så har vi gått in i jubileumsåret 2017. Nikkala Västra Nikkala Byaförenings jubileumsår. Föreningen startade 1997 och varför den fick namnet Nikkala Västra Nikkala Byaförening berodde på att det var många Västra Nikkala-bor som var aktiva och "på hugget" på den tiden. Visst ska vi fira att föreningen har existerat i 20 år! Och framför allt ska vi fira att vi har utvecklat byn under dessa 20 år. Kustkulturum, verkstan, byabastun, grillstugan i Haparandahamn. Byagården, den kanske allra viktigaste byggnaden i byn näst skolan, som vi fick överta av kyrkan och äntligen, äntligen hade vi också en byalokal som var, åtminstone något, funktionell. Efter ut- och ombyggnad blev den än mer funktionell, även om köket kanske inte ännu är så funktionellt som det borde vara. Men vi har en byagård och den ska vi vårda så gott det bara går.
 
Den 8 mars har Byaföreningen årsmöte och då tänkte vi passa på att diskutera vårt 20-års firande, med er medlemmar. Säkert har ni också en massa idéer på aktiviteter och annat som vi kan göra för att lyfta fram byn och jubileet. Ni vågar komma på årsmötet. Ingen blir invald i styrelsen mot sin vilja.
 
Det är återigen dax att betala sin medlemsavigft. Jag vet inte om ni tänker på hur mycket föreningarna behöver er medlemmar och hur mycket medlemsavgifterna faktiskt bekostar av föreningenarnas olika utgifter. I år satsar NIK och Byaföreningen speciellt på barnen med både en skidlekpark vid elljusspåret och en lekpark mitt i byn. Bl a till detta går medlemsavgifterna.
När det gäller lekparken kan jag berätta att det har tillkommit utgifter som vi först inte hade räknat med, som det ofta gör, och lekparken blev cirka 100 000 kr dyrare än första beräkningen. Och därmed ökar också vår egna insats på 10 %, men tack vare många givmilda företag och privatpersoner, räknar vi med att vi ska klara av det. Fortsätt köp "Nikkala"-mössor. Vi har några kvar, men inte så många. Den kostar 150 kr  styck, och hela den summan går till lekparksprojektet.
Jag kan också berätta att ansökan till jordbruksverket är inskickad förra måndagen. Vi klarade vår deadline med nöd och näppe men nu är den inne. 
 
I slutet av året tänkte vi i Byaföreningen låta trycka "Nikala"-almanackor. Vi har beslutat att 2018-års tema ska vara "Nikkala på 60- och 70-talet". Har ni bilder med Nikkala-profiler och byggnader, platser, aktiviteter från den tiden hör av er till Anita eller Kristina på kansliet. 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Barbro Alatalo

Publicerad 2017-02-07 17:28:30

Vill köpa två st,Nikkalamössor bums! Ska uppvakta syrran Helga som fyller 75 år den 15 februari.
Hälsningar
Barbro Alatalo (f Pettersson)
073-0502663

Svar: Förlåt men jag har inte läst ditt meddelande förrän idag, den 13 mars. Jag är inte in på den här sidan så många gånger per år. Ska man beställa är det bäst att ringa, e-maila eller skicka beställning med brev.
Anita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anita

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela